Special: '30 jaar na Madrid'

42:032 jaar geleden
In ruim 40 minuten kijkt FC Groningen TV terug op de eerste legendarische Europese wedstrijden van de FC tegen Atletico Madrid en Inter Milaan. Aan het woord komen Rob McDonald, de maker van het eerste Europese doelpunt van FC Groningen, Walter Waalderbos, Ronald Steenge, Henk de Haan en Harry Schellekens. Zij hebben allen hun eigen herinneringen aan de onvergetelijke duels. Daarnaast vertellen FC Groningen supporters Nico Swart, Bas Dölle en Bas Kammenga over de het boek 'De Europese Droom' die medio november uitkomt.

Gerelateerd

Fox Sports Doc: De rentree in Europa
Achtergrond
Eerste elftalDocu'sHistorie

Fox Sports Doc: De rentree in Europa

Dit seizoen maakt FC Groningen-tv vier documentaires voor Fox Sports. De eerste van dit seizoen gaat over de terugkeer van FC Groningen in Europa. Helaas bleef het bij één ronde tegen het Schotse Aberdeen. FC Groningen-tv volgde de twee duels van nabij en keek tevens terug naar eerdere Europese ontmoetingen van FC Groningen.
55:48
Special: de succesvolle play-offs van FC Groningen in 2014
Achtergrond
Eerste elftalDocu'sHistorie

Special: de succesvolle play-offs van FC Groningen in 2014

Emiel Venema en Jos Schoenmaker van FC Groningen-tv kijken in de special met trainer Erwin van de Looi terug op het seizoen 2013/2014 en de daarop volgende play-offs om Europees voetbal. Tijdens de play-offs werd er een camera gericht op de bank van FC Groningen en werden alle handelingen en reacties van de technische staf geregistreerd. Daarnaast was FCG TV bij het feest in de kleedkamer na de 3-0 overwinning op AZ, ging FCG TV mee in de bus op weg naar de huldiging op de Grote Markt en stond FCG TV op het bordes tijdens de huldiging. Het leverde uniek beeldmateriaal op. Geniet nog een keer van een prachtig seizoen met schitterende doelpunten van Richairo Zivkovic, Filip Kostic, Tjaronn Chery, Nick van der Velden en Michael de Leeuw en zie hoe een sterk slot van de competitie historische play-offs voor FC Groningen opleverde met een prachtig feest.
45:04
Fox Sports Doc: De Helden van Groningen
Achtergrond
Docu'sHistorie

Fox Sports Doc: De Helden van Groningen

De Helden van Groningen: Fransen, Koeman en Van Leeuwen werpt een blik op betekenisvolle figuren uit het rijke verleden van FC Groningen: Piet Fransen, Martin Koeman en Tonny van Leeuwen. Onder anderen de gebroeders Koeman komen aan bod in de documentaire. Een productie van Emiel Venema en Jos Schoenmaker (FC Groningen-TV).
54:45
FOX SPORTS DOC: "Het zwaard van Damascus"
Jaren 1980-1989
Docu'sHistorie

FOX SPORTS DOC: "Het zwaard van Damascus"

In de jaren tachtig groeide FC Groningen onder leiding van de markante voorzitter Renze de Vries van een eerste divisie-club uit tot een subtopper in de eredivisie. Diverse keren wist De Trots van het Noorden zich te plaatsen voor Europees voetbal en werden spelers geselecteerd voor het Nederlands elftal. De successen bleken echter een keerzijde te hebben. In januari 1989 deed de FIOD een inval in het Oosterparkstadion vanwege zwartgeld-betalingen van het FC Groningen-bestuur aan spelers. Het bracht de club aan de rand van een faillissement die ternauwernood kon worden afgewend.
56:59