SJS wint zeer geslaagd FC Groningen G-toernooi 2013

09:286 jaar geleden
Woensdag 9 oktober vond in Glimmen voor de tiende keer het FC Groningen G-toernooi plaats. De tien deelnemende teams maakten er weer een mooi spektakel van en kregen daarbij hulp van spelers en trainers van FC Groningen. Zo had Johan Kappelhof met zijn ploeg ONR een speciale tactiek door een wedstrijd met drie man minder te spelen. Hij wist er de finale mee te halen die uiteindelijk met 1-0 werd gewonnen door SJS uit Stadskanaal. Het team van NOVO, met Tjaronn Chery, eindigde netjes als zesde.

Gerelateerd

FC Groningen - FC Utrecht in teken van aardbevingen
Achtergrond
Eerste elftalMaatschappelijkSupporters

FC Groningen - FC Utrecht in teken van aardbevingen

De thuiswedstrijd van FC Groningen tegen FC Utrecht staat komende zaterdag volledig in het teken van de aandacht voor het aardbevingsgebied in Noord-Nederland. De Trots van het Noorden steunt hiermee het opgezette initiatief van Freek de Jonge, die oproept de petitie ‘Laat Groningen niet zakken!’ te tekenen.
02:28
FC Groningen presenteert plannen TopsportZorgcentrum
Activiteiten
ZakelijkEerste elftalMaatschappelijkOpleiding

FC Groningen presenteert plannen TopsportZorgcentrum

Op Sportpark Corpus den Hoorn zal vanaf medio 2017 het TopsportZorgCentrum gaan verrijzen. Een multifunctioneel gebouw dat topsport, topzorg, topkennis en top-ondernemen verbindt en een brug slaat naar de breedtesport en naar vitaliteit in Noord-Nederland.
02:03
Impressie TopsportZorgcentrum
Activiteiten
ZakelijkEerste elftalMaatschappelijkOpleiding

Impressie TopsportZorgcentrum

Een multifunctioneel gebouw dat topsport, topzorg, topkennis en top-ondernemen verbindt en een brug slaat naar de breedtesport en naar vitaliteit in Noord-Nederland.
02:55
Fox Sports Doc: Langs de rand van de afgrond
Jaren 2010 en verder
ZakelijkEerste elftalMaatschappelijkDocu'sHistorie

Fox Sports Doc: Langs de rand van de afgrond

Midden jaren negentig van de vorige eeuw stond FC Groningen er slecht op. Er waren constant supportersrellen in en rond het Oosterparkstadion, sportief ging het steeds minder en ook financieel zat FC Groningen in zwaar weer. Voor bestuur en directie van FC Groningen was er maar één oplossing om de ontstane en niet oplosbare problemen een einde toe te roepen: verhuizen naar een nieuw stadion. In 1996 werd daartoe de eerste aanzet gegeven middels een onderzoek onder leiding van sportbestuurder Marten Kastermans. Pas tien jaar later speelde FC Groningen thuis tegen sc Heerenveen de eerste wedstrijd in het nieuwe onderkomen Euroborg. De programmamakers van FC Groningen TV, Emiel Venema en Jos Schoenmaker, kijken in de Fox Sports Doc terug op de periode 1996-2006, de periode voor de komst van Euroborg. Een tijd waarin FC Groningen wist te overleven, maar waarin het heel weinig had gescheeld of FC Groningen had niet meer bestaan. De verhuizing naar Euroborg was de redding, maar tot de daadwerkelijke oplevering van het nieuwe stadion moesten diverse enorme hobbels worden overwonnen. De daadwerkelijke komst van Euroborg in het nieuwe Europapark stond diverse keren op de tocht wat zelfs bijna het college van B&W van Groningen deed vallen. Diverse betrokkenen komen in de Doc aan het woord: algemeen directeur Hans Nijland, oud-financieel directeur Erik Mulder, oud-voorzitter Wim Entzinger, oud-voorzitter van Raad van Commissarissen Ed Zijp, oud-wethouder Willem Smink, architect Wiel Arets, RTV Noord-journalist Pieter de Hart, oud-spelers Paul Matthijs en Sander van Gessel en oud-gemeenteraadsleden Peter Verschuren en Geert Spieker.
56:37