Nieuw: online tv-kanaal van FC Groningen

00:492 jaar geleden
Welkom bij het nieuwe online tv-kanaal van FC Groningen.

Gerelateerd

Fox Sports Doc: Langs de rand van de afgrond
Jaren 2010 en verder
ZakelijkEerste elftalMaatschappelijkDocu'sHistorie

Fox Sports Doc: Langs de rand van de afgrond

Midden jaren negentig van de vorige eeuw stond FC Groningen er slecht op. Er waren constant supportersrellen in en rond het Oosterparkstadion, sportief ging het steeds minder en ook financieel zat FC Groningen in zwaar weer. Voor bestuur en directie van FC Groningen was er maar één oplossing om de ontstane en niet oplosbare problemen een einde toe te roepen: verhuizen naar een nieuw stadion. In 1996 werd daartoe de eerste aanzet gegeven middels een onderzoek onder leiding van sportbestuurder Marten Kastermans. Pas tien jaar later speelde FC Groningen thuis tegen sc Heerenveen de eerste wedstrijd in het nieuwe onderkomen Euroborg. De programmamakers van FC Groningen TV, Emiel Venema en Jos Schoenmaker, kijken in de Fox Sports Doc terug op de periode 1996-2006, de periode voor de komst van Euroborg. Een tijd waarin FC Groningen wist te overleven, maar waarin het heel weinig had gescheeld of FC Groningen had niet meer bestaan. De verhuizing naar Euroborg was de redding, maar tot de daadwerkelijke oplevering van het nieuwe stadion moesten diverse enorme hobbels worden overwonnen. De daadwerkelijke komst van Euroborg in het nieuwe Europapark stond diverse keren op de tocht wat zelfs bijna het college van B&W van Groningen deed vallen. Diverse betrokkenen komen in de Doc aan het woord: algemeen directeur Hans Nijland, oud-financieel directeur Erik Mulder, oud-voorzitter Wim Entzinger, oud-voorzitter van Raad van Commissarissen Ed Zijp, oud-wethouder Willem Smink, architect Wiel Arets, RTV Noord-journalist Pieter de Hart, oud-spelers Paul Matthijs en Sander van Gessel en oud-gemeenteraadsleden Peter Verschuren en Geert Spieker.
56:37
Opening TopsportZorgCentrum
Activiteiten
ZakelijkEerste elftalOpleiding

Opening TopsportZorgCentrum

Bekijk hier de aftermovie!
01:18
FC Groningen kruist de degens met Dekens Groep
Activiteiten
ZakelijkEerste elftal

FC Groningen kruist de degens met Dekens Groep

In april bracht Dekens Groep uit Sappemeer tijdens het jaarlijkse benefietgala van FC Groningen het hoogste bod uit op een wedstrijd tegen FC Groningen. Vorige week vond het duel plaats tussen FC Groningen en Dekens Groep waarbij FC Groningen werd geleid door debuterend coach Mimoun Mahi. Mahi had de beschikking over een bijzondere selectie, maar kreeg het in de tweede helft nog knap lastig.
05:17
Kijkje met Kemkers over indeling kleedkamer en spelershome
Activiteiten
ZakelijkEerste elftalOpleiding

Kijkje met Kemkers over indeling kleedkamer en spelershome

In de rubriek Kijkje met Kemkers krijgen we een kijkje op de bouw van het TopsportZorgcentrum. Dit keer is Gerard Kemkers op pad met Marcel Schoemaker van Zwartwoud projectinrichting. Hoe gaat de kleedkamer of het spelershome er uit zien?
07:30

Nieuwonlangs toegevoegdToon meer