Fox Sports Doc: Onder de Spaanse Zon

54:014 jaar geleden
De FOX Sports Doc gaat over het trainingskamp van FC Groningen afgelopen januari in het Spaanse Oliva en heeft als titel: ‘Trainingskamp onder de Spaanse zon’. In de docu van bijna 55 minuten wordt de Trots van het Noorden een week lang van nabij gevolgd door de programmamakers Emiel Venema en Jos Schoenmaker tijdens de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Prijs FC Groningen is dit seizoen nog volop in de race voor wat betreft het behalen van ‘een prijs’. De ploeg van trainer Erwin van de Looi doet mee om de plekken, die recht geven op deelname aan de play-offs met als inzet Europees voetbal en speelt op 3 mei de finale om de KNVB-beker tegen PEC Zwolle. Mocht dit seizoen succesvol eindigen, dan is de basis hiervoor wellicht gelegd tijdens het trainingskamp in het Spaanse Oliva. Van dichtbij In de FOX Sports Doc is van dichtbij te zien wat er tijdens een week trainingskamp allemaal gebeurt. Want er is meer dan alleen maar trainen. Zo worden de trainers Erwin van de Looi en Dick Lukkien van nabij gevolgd tijdens de oefenwedstrijd tegen KAA Gent uit België. Daarnaast komt materiaalverzorger Bert de Voogd in actie als cameraman, tijdens een bezoek van de selectie aan de Spaanse topwedstrijd Valencia – Real Madrid, en tonen Rasmus Lindgren, Michael de Leeuw en Maikel Kieftenbeld in Spanje hun liefde voor American Football. Maar natuurlijk staat verder alles in het teken van de voorbereiding op het vervolg van de competitie van het seizoen 2014/2015.

Gerelateerd

Fox Sports Doc: De rentree in Europa
Achtergrond
Eerste elftalDocu'sHistorie

Fox Sports Doc: De rentree in Europa

Dit seizoen maakt FC Groningen-tv vier documentaires voor Fox Sports. De eerste van dit seizoen gaat over de terugkeer van FC Groningen in Europa. Helaas bleef het bij één ronde tegen het Schotse Aberdeen. FC Groningen-tv volgde de twee duels van nabij en keek tevens terug naar eerdere Europese ontmoetingen van FC Groningen.
55:48
Special: de succesvolle play-offs van FC Groningen in 2014
Achtergrond
Eerste elftalDocu'sHistorie

Special: de succesvolle play-offs van FC Groningen in 2014

Emiel Venema en Jos Schoenmaker van FC Groningen-tv kijken in de special met trainer Erwin van de Looi terug op het seizoen 2013/2014 en de daarop volgende play-offs om Europees voetbal. Tijdens de play-offs werd er een camera gericht op de bank van FC Groningen en werden alle handelingen en reacties van de technische staf geregistreerd. Daarnaast was FCG TV bij het feest in de kleedkamer na de 3-0 overwinning op AZ, ging FCG TV mee in de bus op weg naar de huldiging op de Grote Markt en stond FCG TV op het bordes tijdens de huldiging. Het leverde uniek beeldmateriaal op. Geniet nog een keer van een prachtig seizoen met schitterende doelpunten van Richairo Zivkovic, Filip Kostic, Tjaronn Chery, Nick van der Velden en Michael de Leeuw en zie hoe een sterk slot van de competitie historische play-offs voor FC Groningen opleverde met een prachtig feest.
45:04
Special Theo Huizinga: 't Is Mooi Geweest
Achtergrond
Eerste elftalDocu's

Special Theo Huizinga: 't Is Mooi Geweest

Documentaire over het laatste jaar van club-icoon Theo Huizinga in zijn functie als teammanager van FC Groningen.
47:36
Fox Sports Doc: Cupkoorts in Groningen - FC Groningen schrijft geschiedenis
Jaren 2010 en verder
Eerste elftalDocu'sHistorie

Fox Sports Doc: Cupkoorts in Groningen - FC Groningen schrijft geschiedenis

Op 3 mei 2015 wint FC Groningen voor het eerst in zijn bestaansgeschiedenis een spraakmakende prijs: De KNVB-beker. In de finale in De Kuip wordt PEC Zwolle met 2-0 verslagen. Een terugblik, van de eerste wedstrijd tegen BVV Barendrecht tot de huldiging op de drafbaan in het Stadspark.
56:10

Nieuwonlangs toegevoegdToon meer

Life after eSports: Nick in de bouw
Activiteiten
ZakelijkE-Divisie

Life after eSports: Nick in de bouw

Onze e-Sporter Nick den Hamer ging onlangs met Koen Janssen van uitzendbureau Abiant op zoek naar een baan voor zijn leven na de e-Sports. Benieuwd welk bedrijf Nick heeft bezocht en wat voor werk hij heeft gedaan? Bekijk dan hier de video.
05:50
Danny Buijs: 'We hebben nog wel op het juiste moment gescoord'
Reacties
Eerste elftal

Danny Buijs: 'We hebben nog wel op het juiste moment gescoord'

Kaj Sierhuis scoorde woensdagavond in Zwolle. Hij was de maker van de 0-1. Paul Gladon maakte vlak na rust de 1-2 voor FC Groningen, maar daarna werd het duel gestaakt vanwege de weersomstandigheden. Bekijk hier de reactie van Danny Buijs.
02:00
Sierhuis: 'Je moet je wel eens aanpassen en dat is nu het geval'
Reacties
Eerste elftal

Sierhuis: 'Je moet je wel eens aanpassen en dat is nu het geval'

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen is woensdagavond na 56 minuten spelen vanwege onweer definitief gestaakt. Het onweer in Zwolle was dichtbij het stadion waardoor scheidsrechter Martin van den Kerkhof genoodzaakt was de wedstrijd stil te leggen. De weersverwachtingen waren dusdanig slecht dat het spel niet kon worden hervat. Het restant van de wedstrijd wordt maandag 29 april om 20.00 uur uitgespeeld. Tussenstand op het moment van staken was 1-2 in het voordeel van de FC.
02:38
Samenvatting FC Groningen -Ajax 0-1
Samenvattingen
SamenvattingenEerste elftal

Samenvatting FC Groningen -Ajax 0-1

FC Groningen verloor zaterdagavond in het met 22.288 toeschouwers uitverkochte Hitachi Capital Mobility Stadion voor met 1-0 van koploper Ajax. De winnende goal werd gemaakt door invaller Klaas Jan Huntelaar die door twee gele kaarten en dus rood het einde van de wedstrijd overigens niet haalde. Daarnaast werden er nog eens vijf gele kaarten gegeven door arbiter Dennis Higler. Na de dertiende nederlaag blijft Groningen negende op de ranglijst
13:27