Samenvatting FC Groningen - AZ 2-0

2 jaar geleden

FC GRONINGEN - AZ

FC Groningen heeft zondagmiddag in het Noordlease Stadion een 2-0 zege geboekt op AZ. De eindstand was bij rust al bereikt. Goals werden gemaakt door Bryan Linssen en Tom van Weert. FC Groningen staat dertiende na tien speelronden in de Eredivisie.

In het Noordlease Stadion stond FC Groningen aan de aftrap met een opstelling die op vier plekken afweek van die van acht dagen eerder. Samir Memisevic was geschorst. Danny Hoesen, Oussama Idrissi en Mimoun Mahi moesten genoegen nemen met een plekje op de reservebank. Hun plekken werden opgevuld door Etiënne Reijnen die rechts naar Kasper Larsen in de verdediging kwam te staan en het aanvalstrio Simon Tibbling, Tom van Weert en Albert Rusnak.

Ook aan de kant van AZ waren diverse wisselingen te bespeuren in vergelijking met de afgelopen wedstrijden. Voor de thuisclub pakten de mutaties evenwel het beste uit. In de beginfase kwam Groningen zeer fris en scherp uit de startblokken en werd het duidelijk dat AZ een hele lastige middag zou krijgen. De gasten herpakten zich rond de tiende minuut van de wedstrijd, maar vervolgens sloeg de latere Essent Man of the Match, Bryan Linssen keihard toe: 1-0.

De schaduwspits rond Tom van Weert schoot van binnen de zestien raak in de linkeronderhoek. Hans Hateboer was de aangever van Linssen. Voor Hateboer zijn tweede assist in tien duels en Linssens eerste competitietreffer van het seizoen. Waar het aan het einde van de eerste helft bij het ingaan van twee minuten extra tijd leek af te stevenen op een 1-0 ruststand, na een kans van Hans Hateboer, sloeg de thuisploeg nog eens keihard toe. Bryan Linssen met een zeer afgemeten voorzet richting Tom van Weert, die op zijn beurt met het hoofd zijn tweede competitietreffer in de linkerbovenhoek stuurde: 2-0.

Een ongekende weelde voor FC Groningen dat überhaupt nog maar weinig op voorsprong had gestaan in de voorgaande negen competitieduels. Na de onderbreking kwam Groningen het eerste halfuur nog redelijk probleemloos door. Tom van Weert had nog een kopmogelijkheid maar kwam in zijn duikvlucht net even te kort om de voorzet van rechts te kunnen raken. Na een dubbele wissel bij AZ en Wout Weghorst en Robert Mühren als extra aanvallers binnen de lijnen, kreeg AZ tijdens het slotoffensief nog één grote kans. Mühren kopte echter over het doel van Sergio Padt, die zich gesteund wist door een fanatieke en goed gevulde Tonny van Leeuwen Tribune.

Na negentig minuten verscheen +5 op het scorebord en dat was toevallig ook precies het aantal plekken dat FC Groningen steeg op de ranglijst nadat het zaterdagavond voor circa achttien uur naar de laatste plek was verdreven. Met de eerste thuiszege in de knip gaat Groningen nu een drieluik van uitwedstrijden tegemoet. Woensdag wordt gespeeld in Utrecht voor de beker en aanstaande zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen de nummer 17, Willem II, in de Eredivisie. Daarna is het NEC-uit, voordat op zaterdag 19 november ADO Den Haag in Groningen op bezoek komt.Populair deze maandToon meer

Reis: 'Ergste teleurstelling die een voetballer kan hebben'
Voorbeschouwing
Eerste elftal

Reis: 'Ergste teleurstelling die een voetballer kan hebben'

Ludovit Reis heeft zich met Oranje onder-19 net niet geplaatst voor het EK. Reis spreekt van een grote teleurstelling, maar de knop moet om want zaterdag speelt hij met FC Groningen tegen AZ. Danny Buijs laat in de voorbeschouwing weten hoe het zit met de fitheid van zijn spelers.
02:01
FC Groningen onder-13 naar finale KNVB-Beker
Onder 13
Opleiding

FC Groningen onder-13 naar finale KNVB-Beker

Afgelopen woensdag leverde FC Groningen onder-13 een unieke prestatie door als eerste jeugdteam van de FC de finale van de landelijke KNVB-beker te bereiken. Kort daarop lukte FC Groningen onder-19 dat ook. FCG TV heeft vanavond een reportage over succesvolle halve finale van onder-13 tegen Vitesse en sprak daarvoor met trainer Jeroen Scholma en doelpuntenmaker Domaro Deenen.
04:20
Hoe werkt de RVBS?
Onder 12
Opleiding

Hoe werkt de RVBS?

In het seizoen 2015/2016 is FC Groningen gestart met Regionale Voetbalscholen in Noord-Nederland. De aangewezen accommodaties behoren tot clubs, die zijn aangesloten bij het Amateurconvenant. Bij de locatiebepaling heeft naast de beschikbare faciliteiten ook de geografische ligging - en daarmee spreiding in het verzorgingsgebied van FC Groningen - een belangrijke rol gespeeld. Dit seizoen bevinden de vier locaties voor de Regionale Voetbalscholen van FC Groningen zich wederom bij de volgende verenigingen: SV Bedum, VV LTC, VV Roden en VV Wildervank.
02:17
Buijs: 'Onherkenbaar Groningen de eerste helft'
Reacties
Eerste elftal

Buijs: 'Onherkenbaar Groningen de eerste helft'

Paul Gladon is dinsdagavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion matchwinner geworden in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Na een 0-0 ruststand was invaller Gladon een kwartier voor het einde van de wedstrijd de maker van de enige goal. Zijn elfde Eredivisietreffer leverde drie punten op.
01:56