Nijland blikt terug op FC Groningen - PSV

3 jaar geleden

In de 594ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitwedstrijd tegen PSV, kijkt hij vooruit naar de komende interlandperiode en gaat hij in op de laatste uren van het transferwindow.

 

“We hebben afgelopen zondag een uitstekende teamprestatie neergezet in Eindhoven. Het was zuur dat we het niet de hele wedstrijd met elf man konden opnemen tegen PSV. Tot die tijd hadden we namelijk een goed aandeel in het duel met de regerend landskampioen. Na de rode kaart voor Juninho Bacuna was het van onze zijde vooral tegenhouden en dat heeft het resterende tiental vol overgave gedaan. Met de 0-0 zijn we van de hatelijke nul punten op de ranglijst af en kijken we met vertrouwen naar boven.”

“Wat dat betreft is het wel jammer dat er nu net een interlandperiode is aangebroken en het competitievoetbal dus een weekend stilligt. Over een kleine twee weken (zondag 11 september – red.) pakken we de draad weer op met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De aftrap van deze wedstrijd in het Noordlease Stadion is op het vertrouwde tijdstip van 14.30 uur. De kaartverkoop voor dit thuisduel loopt via de reguliere verkoopkanalen, waarbij geen restricties gelden.”

“Afgelopen zaterdagavond lootten we Zaterdag Derdeklasser VV Capelle in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi. Zojuist vernamen we van de KNVB de datum en het aanvangstijdstip van deze bekerwedstrijd. Het duel wordt afgewerkt op dinsdag 20 september om 17.00 uur. Capelle beschikt voor het hoofdveld niet over een lichtinstallatie. Pas vanaf de tweede ronde is dat een verplicht.”

Internationals
“Vanwege de interlandperiode zijn er zeven spelers van FC Groningen uitgevlogen om nationale teams te vertegenwoordigen. Vanuit de eerste selectie gaat het hierbij in willekeurige volgorde om Alexander Sørloth (Noorwegen – red.), Albert Rusnak (Jong Slowakije – red.), Hans Hateboer (Jong Oranje – red.), Oussama Idrissi (Oranje onder-20 – red.) en Jarchinio Antonia (Curaçao – red.).”

“Vanuit de opleiding is Tom van de Looi opgeroepen voor een tweetal oefeninterlands met Oranje onder-18 tegen Denemarken en Hampus Finndell ontving een uitnodiging voor Zweden onder-17, dat twee keer oefent tegen de leeftijdsgenoten van Macedonië.”

“Simon Tibbling en Kolbeinn Finnsson hebben zich ziek afgemeld voor interlands met respectievelijk Jong Zweden en IJsland onder-19.”

Transferwindow
“Tot morgen (woensdag – red.) middernacht is het transferwindow nog geopend. Er is momenteel heel veel beweging op de markt en ook bij ons wordt er nog geïnformeerd naar mogelijkheden rondom spelers. Wij hebben eerder aangegeven zelf niet meer in actie te komen, tenzij er nog dragende spelers vertrekken. En mocht dit aan de orde komen, is het nog de vraag of het op die korte termijn dan ook direct lukt om vervanging aan te trekken.”

“Wij hebben eerder vanaf deze plaats meermaals gemeld dat het openblijven van het transferwindow tot 1 september onwenselijk is. Behalve het te blijven benoemen, kunnen we daar zelf helaas vrij weinig aan veranderen. Alle clubs in Nederland zitten wat dat betreft in hetzelfde schuitje. We proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden op diverse scenario’s, maar soms kom je voor een voldongen feit te staan. Het worden dus nog spannende uren tot en met morgen.”

Supportersworkshop
“Morgenavond (woensdag – red.) wordt in samenwerking met KNVB Expertise een workshop gehouden in het Noordlease Stadion met supporters van FC Groningen. Met hen gaan we in op de resultaten uit het jaarlijkse Fan Onderzoek, waarbij diverse aspecten rondom de club worden beoordeeld. Er wordt onder meer ingegaan op ticketing, merchandise, faciliteiten en het stadionbezoek.”

WILDLANDS
“Komende zaterdag is de FC Groningen Familiedag in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Leden van de FC Groningen Junior Club en hun broertjes en/of zusjes ontvangen op deze Familiedag een flinke korting op de toegangsprijs: de entree bedraagt voor hen slechts tien euro per persoon. Hoe deze toegangskaarten te verkrijgen zijn en voor meer informatie kan gekeken worden op de website van de Junior Club, via onderstaande link.”

“Met de mededeling dat de kantoren en de FanCorner van FC Groningen donderdagmiddag vanaf 13.00 uur gesloten zijn in verband met een personeelsuitje, besluiten we deze nieuwsbrief.”

“Tot volgende week.”