Nijland blikt terug op FC Groningen - PSV

2 jaar geleden

In de 594ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitwedstrijd tegen PSV, kijkt hij vooruit naar de komende interlandperiode en gaat hij in op de laatste uren van het transferwindow.

 

“We hebben afgelopen zondag een uitstekende teamprestatie neergezet in Eindhoven. Het was zuur dat we het niet de hele wedstrijd met elf man konden opnemen tegen PSV. Tot die tijd hadden we namelijk een goed aandeel in het duel met de regerend landskampioen. Na de rode kaart voor Juninho Bacuna was het van onze zijde vooral tegenhouden en dat heeft het resterende tiental vol overgave gedaan. Met de 0-0 zijn we van de hatelijke nul punten op de ranglijst af en kijken we met vertrouwen naar boven.”

“Wat dat betreft is het wel jammer dat er nu net een interlandperiode is aangebroken en het competitievoetbal dus een weekend stilligt. Over een kleine twee weken (zondag 11 september – red.) pakken we de draad weer op met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De aftrap van deze wedstrijd in het Noordlease Stadion is op het vertrouwde tijdstip van 14.30 uur. De kaartverkoop voor dit thuisduel loopt via de reguliere verkoopkanalen, waarbij geen restricties gelden.”

“Afgelopen zaterdagavond lootten we Zaterdag Derdeklasser VV Capelle in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi. Zojuist vernamen we van de KNVB de datum en het aanvangstijdstip van deze bekerwedstrijd. Het duel wordt afgewerkt op dinsdag 20 september om 17.00 uur. Capelle beschikt voor het hoofdveld niet over een lichtinstallatie. Pas vanaf de tweede ronde is dat een verplicht.”

Internationals
“Vanwege de interlandperiode zijn er zeven spelers van FC Groningen uitgevlogen om nationale teams te vertegenwoordigen. Vanuit de eerste selectie gaat het hierbij in willekeurige volgorde om Alexander Sørloth (Noorwegen – red.), Albert Rusnak (Jong Slowakije – red.), Hans Hateboer (Jong Oranje – red.), Oussama Idrissi (Oranje onder-20 – red.) en Jarchinio Antonia (Curaçao – red.).”

“Vanuit de opleiding is Tom van de Looi opgeroepen voor een tweetal oefeninterlands met Oranje onder-18 tegen Denemarken en Hampus Finndell ontving een uitnodiging voor Zweden onder-17, dat twee keer oefent tegen de leeftijdsgenoten van Macedonië.”

“Simon Tibbling en Kolbeinn Finnsson hebben zich ziek afgemeld voor interlands met respectievelijk Jong Zweden en IJsland onder-19.”

Transferwindow
“Tot morgen (woensdag – red.) middernacht is het transferwindow nog geopend. Er is momenteel heel veel beweging op de markt en ook bij ons wordt er nog geïnformeerd naar mogelijkheden rondom spelers. Wij hebben eerder aangegeven zelf niet meer in actie te komen, tenzij er nog dragende spelers vertrekken. En mocht dit aan de orde komen, is het nog de vraag of het op die korte termijn dan ook direct lukt om vervanging aan te trekken.”

“Wij hebben eerder vanaf deze plaats meermaals gemeld dat het openblijven van het transferwindow tot 1 september onwenselijk is. Behalve het te blijven benoemen, kunnen we daar zelf helaas vrij weinig aan veranderen. Alle clubs in Nederland zitten wat dat betreft in hetzelfde schuitje. We proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden op diverse scenario’s, maar soms kom je voor een voldongen feit te staan. Het worden dus nog spannende uren tot en met morgen.”

Supportersworkshop
“Morgenavond (woensdag – red.) wordt in samenwerking met KNVB Expertise een workshop gehouden in het Noordlease Stadion met supporters van FC Groningen. Met hen gaan we in op de resultaten uit het jaarlijkse Fan Onderzoek, waarbij diverse aspecten rondom de club worden beoordeeld. Er wordt onder meer ingegaan op ticketing, merchandise, faciliteiten en het stadionbezoek.”

WILDLANDS
“Komende zaterdag is de FC Groningen Familiedag in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Leden van de FC Groningen Junior Club en hun broertjes en/of zusjes ontvangen op deze Familiedag een flinke korting op de toegangsprijs: de entree bedraagt voor hen slechts tien euro per persoon. Hoe deze toegangskaarten te verkrijgen zijn en voor meer informatie kan gekeken worden op de website van de Junior Club, via onderstaande link.”

“Met de mededeling dat de kantoren en de FanCorner van FC Groningen donderdagmiddag vanaf 13.00 uur gesloten zijn in verband met een personeelsuitje, besluiten we deze nieuwsbrief.”

“Tot volgende week.”

 
 


Populair deze maandToon meer

Reis: 'Ergste teleurstelling die een voetballer kan hebben'
Voorbeschouwing
Eerste elftal

Reis: 'Ergste teleurstelling die een voetballer kan hebben'

Ludovit Reis heeft zich met Oranje onder-19 net niet geplaatst voor het EK. Reis spreekt van een grote teleurstelling, maar de knop moet om want zaterdag speelt hij met FC Groningen tegen AZ. Danny Buijs laat in de voorbeschouwing weten hoe het zit met de fitheid van zijn spelers.
02:01
FC Groningen onder-13 naar finale KNVB-Beker
Onder 13
Opleiding

FC Groningen onder-13 naar finale KNVB-Beker

Afgelopen woensdag leverde FC Groningen onder-13 een unieke prestatie door als eerste jeugdteam van de FC de finale van de landelijke KNVB-beker te bereiken. Kort daarop lukte FC Groningen onder-19 dat ook. FCG TV heeft vanavond een reportage over succesvolle halve finale van onder-13 tegen Vitesse en sprak daarvoor met trainer Jeroen Scholma en doelpuntenmaker Domaro Deenen.
04:20
Buijs: 'Onherkenbaar Groningen de eerste helft'
Reacties
Eerste elftal

Buijs: 'Onherkenbaar Groningen de eerste helft'

Paul Gladon is dinsdagavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion matchwinner geworden in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Na een 0-0 ruststand was invaller Gladon een kwartier voor het einde van de wedstrijd de maker van de enige goal. Zijn elfde Eredivisietreffer leverde drie punten op.
01:56
Hoe werkt de RVBS?
Onder 12
Opleiding

Hoe werkt de RVBS?

In het seizoen 2015/2016 is FC Groningen gestart met Regionale Voetbalscholen in Noord-Nederland. De aangewezen accommodaties behoren tot clubs, die zijn aangesloten bij het Amateurconvenant. Bij de locatiebepaling heeft naast de beschikbare faciliteiten ook de geografische ligging - en daarmee spreiding in het verzorgingsgebied van FC Groningen - een belangrijke rol gespeeld. Dit seizoen bevinden de vier locaties voor de Regionale Voetbalscholen van FC Groningen zich wederom bij de volgende verenigingen: SV Bedum, VV LTC, VV Roden en VV Wildervank.
02:17