FC Groningen Oldstars

3 jaar geleden

Nieuw seizoen van start voor FC Groningen OldStars

Ook voor de FC Groningen OldStars breekt een nieuw voetbalseizoen aan. Morgenmiddag, donderdag 1 september, vindt de eerste training plaats op de voetbalvelden van v.v. Hoogezand op Sportpark de Kalkwijck en zaterdag volgt er een demonstratietraining tijdens de Open Dag van VV Meeden.

Met OldStars wil FC Groningen in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, de Eredivisie en de VriendenLoterij, 60-plussers bewust maken van een actieve leefstijl en daarnaast de sociale contacten van deelnemers bevorderen.

Nieuws
OldStars begint iedere week met een bakkie koffie of thee drinken en het bespreken van voetbal- en ander nieuws. Daarna volgt het sportieve deel met ‘walking football’, kracht- en lenigheidsoefeningen, specifiek gericht op senioren en onder professionele begeleiding. Iedere week is er een trainingssessie van twee uur. Naast trainingen krijgen de deelnemers een fitheid- en gezondheidstest. Het gezellig samenzijn met andere deelnemers en het werken aan een goede conditie staan voorop.

Demonstratietrainingen
De FC Groningen OldStars geven ook demonstratietrainingen. Zo is het team zaterdag aanwezig tijdens de Open Dag van VV Meeden op sportpark “De Bouwte”. De OldStars van FC Groningen fungeren als ambassadeurs van het walking football in het verzorgingsgebied van de Trots van het Noorden. Middels deze demonstratietrainingen wil FC Groningen amateurverenigingen, vanuit het Amateurconvenant, stimuleren ook met een OldStars team te starten.